Radio Active Zenica

Report

Report


Reviews

0 %

User Score

0 ratings
Rate This

Descriptions:

Radio Active Zenica Uživo

Slušate Radio Active Zenica uživo preko Interneta. Radio Active 88,5 FM Zenica, Zabavna Muzika, Pop Muzika

O Radio Stanice:

Radio Active Zenica je prvi bh. community radio čiji program u potpunosti vode i uređuju djeca i mladi. To je rečenica koju smo previše puta izgovorili, ali šta to zapravo znači?

Po definiciji community radio je okrenut zajednici i prilagođen je određenoj skupini ljudi. U našem slučaju riječ je o djeci i mladima koji žele da se njihov glas čuje. Community radio je nekomercijalan, neprofitan i nepolitičan što je samo po sebi izazov za funkcionisanje u našoj državi, a pogotovo u lokalnoj zajednici.

Upravo sa tom idejom je 2011. godine i nastao RadiYo Active, kada smo dobili dozvolu od RAK-a (Regulatorna agencija za komunikacije), a od januara 2012. godine smo i zvanično krenuli sa programom

Od januara 2012. pa do danas u eter RadiYa Active javilo se na stotine djece i mladih, a mnogi od njih su danas priznati medijski radnici na prostoru Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

Kako su godine prolazile tako je i RadiYo postepeno rastao, kako u tehničkim tako i u ljudskim kapacitetima. U 9 godina postojanja uspjeli smo ostvariti suradnju sa svim relevantnim medijskim radnicima iz Bosne i Hercegovine, a pored toga realizovali smo i niz međunarodnih projekata sa mladima iz Švicarske, Njemačke, Srbije, Kipra, Bugarske, Poljske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Moldavije.

Web Stranica: http://raboninco.com/Y9Ck

Radio Active 88.5 FM Zenica Uživo

Radio Active Zenica
Radio Active Zenica