Radio Naxi 90-e

Report

Report


Reviews

100 %

User Score

2 ratings
Rate This

Descriptions:

Naxi 90-e Radio Uživo

Slušate Radio Naxi 90-e Uživo preko Interneta! Naxi 90-e Radio Uživo, Srpska radio stanica uživo. Naxi 90-e Radio Uživo, zabavna muzika, pop muzika

Informacije o Radio Stanici

  • Ime Radio Stanice : Naxi 90-e Radio
  • Zanr: Zabavna Muzika, Muzika 90-ih,
  • Websajt: Radio Naxi 90-e
  • Informacije: Radio uživo iz Srbije, Slušate online stream, Bitrate: 128 kbps.

Naxi radio, najslušanija beogradska radio stanica, osnovan je 1994. godine, a od 2011. formiran je Naxi media tim koji, pored radija, obuhvata i Naxi portal i Naxi digital – prvu mrežu digitalnih radio stanica u Srbiji.

Naxi radio, najslušanija beogradska radio stanica, osnovan je 1994. godine, a od 2011. formiran je Naxi media tim koji, pored radija, obuhvata i Naxi portal i Naxi digital – prvu mrežu digitalnih radio stanica u Srbiji.


Naxi radio
 osnovan je 29. novembra 1994. godine i veoma brzo se našao na samom vrhu liste najslušanijih stanica, zahvaljujući, pre svega kvalitetnoj pop i soft rock muzici. Moglo bi se reći da je u pravom trenutku pronašao taj „prostor“ koji je nedostajao na medijskoj (a pre svega radijskoj) sceni Srbije.

Uvek stremeći boljem, kvalitetnijem i sadržajnijem programu, Naxi radio je, uz pomoć stručnih konsultanata, ali pre svega zahvaljujući ogromnoj volji i viziji i sopstvenim resursima, postao prva domaća radio stanica formatizovana po najvišim standardima koji su se u tom trenutku primenjivali u Engleskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Holandiji, Nemačkoj, Mađarskoj….

AC ( Adult Contemporary) format, odnosno, precizno utvrđena programska šema sa kratkim i zanimljivim govornim segmentima i obiljem kvalitetne domaće pop i soft-rock muzike, visoko su pozicionirali Naxi radio.

Prema rezultatima istraživanja slušanosti tokom prethodnih godina Naxi radio je na prvom mestu kao najslušanija beogradska radio stanica, sa više od 600 hiljada slušalaca.

Naxi radio je i danas prepoznatljiv po kvalitetnom programu: među prvim radio stanicama u Srbiji je predstavio koncept „morning show“-a, „obogaćene“ verzije jutarnjeg programa koji slušaocima ne nudi samo najvažnije informacije i najave zbivanja u gradu, već im uz obilatu dozu humora i interesantnih tema, jutro čini zabavnijim i sadržajnijim.

Jedan od prepoznatljivih brendova koji se vezuju za Naxi radio i po kojem ga ljudi, možda i najviše, prepoznaju jeste emisija „Mojih 50“, u kojoj poznati pevači, glumci, voditelji… biraju svojih omiljenih pedeset domaćih pop i rok pesama. Spisak regionalnih zvezda koje su gostovale u programu „Naxi radija“ je dugačak: od Zdravka Čolića, Dina Merlina, Akija Rahimovskog, Severine, Nine Badrić i Gibonnija, preko Vlade Georgijeva, Sergeja Ćetkovića, Željka Joksimovića… do mladih zvezda koje su upravo Naxi izabrale za radio stanicu koja će ih promovisati (The Frajle, Željko Vasić…). Neretko su i slavne ličnosti drugih govornih područja pokazivale želju da pozdrave slušaoce i otkriju im nešto više o sebi (poput čuvenog holandskog kuvara Rudolfa Van Vina, „zaštitnog lica“ kanala 24Kitchen).

Od prvog dana, Naxi radio je veliku pažnju posvećivao i informativnom programu, a u januaru 2012. oformio je sopstvenu informativnu redakciju. Ovaj tim – uvek prvi na licu mesta – prati sva bitna dešavanja u Beogradu, Srbiji i svetu i trudi se da tačnim i pravovremenim informacijama i sažetim analizama stručnjaka u Vestima u 60 sekundi, na svaki pun sat, kratko i jasno informiše svoje slušaoce.

Lider u inovacijama, Naxi radio je 2012. predstavio i Naxi Digital, prvu mrežu digitalnih radio stanica u Srbiji koje se mogu slušati putem računara, preko Android i iPhone aplikacija. Naxi Digital broji 14 radio stanica: Naxi Cafe radio, Naxi 80e radio, Naxi Dance radio, Naxi Evergreen radio, Naxi House radio, Naxi Jazz radio, Naxi Kids radio, Naxi Boem radio, Naxi Clubbing radio, Naxi R`n`B, Naxi Classic radio, Naxi Gold radio, Naxi Rock radio i mrežu shopping radio stanica. Naxi radio je prvi medij u Srbiji koji se odlučio na ovako zahtevnu, ali i zahvalnu inovaciju koja sve muzičke žanrove objedinjuje na jednom mestu i omogućava da omiljenu muziku slušate gde god da se nalazite.

Naxi Media Mixu značajno mesto zauzimaju, pored FM radija i Naxi portal i socijalne mreze (Facebook i Twitter)

Naxi portal – www.naxi.rs – pored promovisanja sadržaja radio stanice, nudi vesti iz oblasti zabave, kulture, gradskih dešavanja i životnog stila. Na Naxi portalu posetioci mogu naći informacije o svim aktuelnim gradskim ali i svetskim temama, koncertima i spektaklima, modnim revijama, najnovijim filmovima, kao i intervjuima sa poznatim ličnostima…

Na portalu je i Naxi podcast sekcija, na kojoj se mogu preslušavati propuštene emisije kao i najzanimljivija gostovanja i intervjui.

Ono po čemu je Naxi portal ipak specifičan su Naxi kamere, www.naxi.rs/kamere, koje 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, uživo emituju sliku sa najprometnijih gradskih saobraćajnica, mostova i trgova u Beogradu. Pomoću njih posetioci sajta stiču jasan i trenutan uvid u stanje u saobraćaju, što im značajno olakašave planiranje dana.

Posebne kamere smeštene u dva studija Naxi radija, takođe uživo prenose zbivanja iz studija, tako da se slušaocima pruža jedinstvena prilika da postanu i „gledaoci“ radija i prate svoje omiljene voditelje i njihove slavne goste.

Prateći narastajući trend društvenog umrežavanja Naxi web team posebnu pažnju posvećuje i Facebook strani NAXI RADIO 96,9MHz-Beograd preko koje ostvaruje konstantnu komunikaciju sa fanovima i slušaocima. Facebook stranica Naxi radija broji više od 1 000 000 fanova i ima svakodnevni dnevni rast, dok se po statistikama posećenosti socijalnih mreža u Srbiji nalazi na samom vrhu.

Naxi radio je 2011. godine organizovao i najveći letnji projekat na otvorenom u Beogradu, „Naxi Plažu“ ispred UŠĆE Shopping centra. Od jula do septembra od 2011. do 2013. godine, svi Beograđani i gosti glavnog grada mogli su potpuno besplatno da uživaju u svim sadržajima koji obogaćuju leto: koncertima naših najvećih zvezda, modnim revijama, predstavama za decu, karaoke večerima, maskenbalima, ali i na nekom od sportskih terena ili u „ženskom kutku“ – na pravooj peščanoj plaži sa ležaljkama i suncobranima. „Naxi Plažu“ je tokom godina posetilo više miliona ljudi što je dokaz da je ovakva ideja veoma oduševila sugrađane i posetioce Beograda.

Od 2014. godine Naxi radio pokrenuo je i projekat „Naxi oaza“, koji se organizuje u šoping centru Delta City na Novom Beogradu. Program i aktivnosti u okviru „Naxi oaze“ prilagođeni su različitim uzrastima i interesovanjima, tako da svi posetioci svakodnevno, tokom trajanja projekta, imaju priliku da se zabave i uživaju. U „Naxi oazi“ organizovani su koncerti mnogobrojnih poznatih ličnosti sa naših prostora, upoznavanje i slikanje sa fanovima, animacija za najmlađe posetioce, ženski kutak u kome su dame imale priliku da se opuste i saznaju sve trendove u oblasti mode i šminke. „Naxi oaza“ postala je pravo mesto za sve koji žele da rashlade leto na pravi način.

Trenutno jedina radijska nagrada koja se dodeljuje u Srbiji je „Naxi Palma“, nagrada za najbolju pesmu godine po izboru slušalaca. Laureat prve godine (2011.) bio je Zdravko Čolić, potom Kiki Lesendrić, , nakon njega „Naxi Palmu“ osvojile su „The Frajle“, 2014. godine po drugi put Palma je pripala Zdravku Čoliću, dok je 2015. godine nagradu osvojila nova zvezda Sara Jovanović.

Tim Naxi radija svakodnevno radi na implementaciji novih svetskih radijskih trendova, uvek stremi ka savršenom radio programu, najboljem izboru muzike, tačnim i preciznim informacijama i kreiranju sadržaja koji slušaoci žele da slušaju.

Radio Naxi 90-e Uživo

Radio Naxi 90-e
Radio Naxi 90-e