Radio S2

Report

Report


Reviews

100 %

User Score

2 ratings
Rate This

Descriptions:

Radio S2 Beograd Uživo

Slušate  Radio S2 Beograd Uživo preko interneta.   Radio S2 Beograd Uživo, Zabavna muzika, Pop Muzika (Nekadasnji Radio Index)

Informacije: Radio uživo iz Srbije, Slušate online stream, Bitrate: 128 kbps.

Websajt radio stanice: www.radios2.rs/

O Radio Stanici:

Radio S2 uglavnom proizvodi zabavni program sa povremenim emitovanjem vesti. Naglasak je na popularnoj muzici sa radio voditeljima koji vole da se povežu sa publikom putem kvizova ili direktnim uključenjem u program. Sa udelom slušanosti od 6,1%, Radio S 2 je među 10 najslušanijih srpskih nacionalnih radio stanica. Od decembra 2015. godine Radio S 2 se emituje na nacionalnoj frekvenciji koja je nekada pripadala studentskom Radio Index-u. Iako je u vlasništvu dve odvojene kompanije, krajnji vlasnik Radija S 2 je Ljubinka Anđelković, majka člana Socijalističke partije Srbije Zorana Anđelkovića zvanog Baki.

Univerzitet u Beogradu osnovao je 1992. godine Radio Index. Index je počeo da emituje program na osnovu ugovora o deljenju frekvencije sa RTS-om, koji im je ustupio Studio 15 i tehničku podršku 15 sati dnevno bez naknade.

Radio Index nastavio je da se emituje kao univerzitetski radio do 1998. godine, kada je primoran da se iseli iz RTS-a, tada strogo kontrolisanim od strane Miloševića. Nastavio je sa emitovanjem kao piratska radio stanica, a pokrivao je uživo pad Miloševića 5. oktobra 2000. godine.

Pri raspodeli frekvencija 2006. godine, Radio Index je dobio nacionalnu frekvenciju od RRA – Republičke radiodifuzne agencije. Tada se spekulisalo da razlog dobijanja frekvencije nije kvalitet programa, već lična poznanstva. Četiri člana RRA, u to vreme donosioci odluka u procesu raspodele, nekada su bili na vodećim pozicijama u Radio Index-u, kao urednici, direktori ili programski direktori. Zoran Mihajlović, tada vlasnik 88% akcija Index-a, i predsednik Asocijacije profesionalnih emitera Srbije javno su potvrdili povezanost sa predsednikom Saveta RRA. Naime, obojica su radili na Radio Index-u tokom 90-ih godina prošlog veka.

Vlasnička struktura u periodu od 2006. do 2015. godine ostaje nejasna, ali je nekoliko puta evidentirana promena adrese ili upravljačke strukture radija što ukazuje na promene vlasništva.

 Radio S2 Beograd Uživo

Radio S2
Radio S2