Radio Stari Grad Sarajevo

Report

Report


Reviews

0 %

User Score

0 ratings
Rate This

Descriptions:

Radio Stari Grad Sarajevo FM 90.9 Uživo

Slušate Radio Stari Grad Sarajevo – Bosna uživo preko interneta. Radio Stari Grad Sarajevo uživo, zabavna muzika, strana muzika, pop, rock

Websajt radio stanice: http://www.radio.rsg.ba/

Info: Radio Stari Grad Sarajevo uživo iz Bosne, Slušate online stream, Bitrate: 128 kbps.

O radiju:

RSG je osnovan 25. januara 1993. godine. Program se emituje putem FM predajnika u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici, Travniku, Bugojnu, Goraždu, Bihaću, Neumu, Trebinju, Doboju, Čapljini, Brčkom, te sa lokacije Bjelašnica koja pokriva: Kanton Sarajevo, te dijelove: Srednjebosanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Zeničko-dobojskog kantona i dio jugoistočne Bosne. Program emitujemo i putem Interneta te satelita Eutelsat W2.
RSG Radio je 6. aprila 2009. godine građanima Sarajeva poklonio novi gradski program RSG 1 Sarajevo, koji od 03.12.2013. godine nosi ime Antena Sarajevo. Slušateljima smo poklonili novi radijski format kao rezultat pozitivnih iskustava programa RSG1 Sarajevo, te europskih i regionalnih trendova u radijskoj industriji. Više na www.antena.ba

Cilj nam je da slušaocima uvijek pružimo objektivne informacije, ali i odličnu zabavu. RSG Radio je otvoren za slušaoce svih starosnih grupa, nacionalnosti, religijskih i političkih uvjerenja.

RSG Radio je nezaobilazan medijski partner velikih kulturnih, sportskih i drugih društveno značajnih događaja. Status ekskluzivnog radijskog partnera uspješnih projekata u velikoj mjeri je promovisao RSG i doprinio pozitivnom imidžu Radija. Ukoliko želite da RSG radio bude radijski partner vašeg projekta, molim vas da nas kontaktirate na info@rsg.ba. Pored domaćih, RSG i Antena Sarajevo je ekskluzivni radijski partner za BiH i u značajnim regionalnim projektima, kao što su Adria Music Conference,Papaya Day and Nights Summer Festival, Weekend Media Fesival, Dani Sarajeva u Beogradu itd.

Uprkos činjenici da je slušanje radija intimni doživljaj podložan različitim, muzičkim i drugim ukusima, RSG je uspio postati opšte prihvaćen brand priznat kao nesumnjiva profesionalna vrijednost, poštovan i cijenjen i od publike čiji izbor nisu frekvencije RSG-a. RSG posluje poštujući zakonske, profesionalne i etičke norme, kako u odnosu prema nadležnim institucijama, tako i u odnosu prema uposlenicima. Odgovoran način poslovanja i korektan odnos prema slušaocima, uveliko su doprinijeli stvaranju izuzetno pozitivnog imidža, koji RSG uživa u profesionalnim medijskim krugovima, ali i široj javnosti. Motivisani i kreativni uposlenici, lojalna publika, bogatstvo programskih sadržaja, izgrađena infrastruktura, snažan marketing i izuzetan društveni status, prednosti su na kojima RSG Radio temelji svoje ambiciozne planove.

Javnost, relevantne strukovne i društvene institucije su u RSG Radiju prepoznali jedinstven komercijalni radijski servis u BiH. Od mnogobrojnih nagrada, koje su potvrda prestižnog statusa RSG-a, izdvajamo:

  • Zlatna povelja mira “Linus Puling” 2005. godine
  • Nagrada za doprinos istini i pravdi kroz dosljedno visoko profesionalno informisanje domaće i svjetske javnosti Međunarodna nagrada Internacionalne Lige Humanista
  • Sedam puta Specijalno priznanje za lidersku poziciju u medijskoj industriji u periodu od 2003. do 2009. godine
  • Nagrade RSG RADIJU i direktoru Adnanu Osmanagiću u izboru Direkcije za izbor najmenadžera u BiH
  • Superbrand za period od 2008. do 2014. godine. Ponosni smo na činjenicu da je šest godina zaredom RSG RADIO jedina radio stanica u BiH koja je šest puta (2008., 2009., 2010. i 2011/12, 2012/13, 2013/14) dobila prestižni status Superbrand.

Radio Stari Grad Sarajevo FM 90.9 Uživo

Radio Stari Grad
Radio Stari Grad