Reviews

86 %

User Score

40 ratings
Rate This

Descriptions:

Happy TV

Happy TV je terestrijalni televizijski kanal. Sedište se nalazi na adresi Aleksandra Dubčeka 14, Beograd. Emiter kanala je Happy TV doo čiji su vlasnici preduzeća Ideogram i Kanal1. Vlasnik Kanala1 je Ideogram, a vlasnik Ideograma je zvanično Vladana Ćirović. Međutim, u javnosti se kao vlasnik ove televizije označava Predrag Ranković.

Preduzeće je osnovano 1994. godine, kada su državne firme i Marija Milošević pokrenuli radio-stanicu Košava, koja postaje jedna od najslušanijih stanica u Beogradu. Svoje poslove širi 1998, kada je pokrenut televizijski kanal Košava. Na dodeli nacionalnih frekvencija 2006. godine, radio-stanica nije dobila nacionalnu frekvenciju, te je prestala sa radom. Televizijski kanal dobija nacionalnu frekvenciju, koju deli sa dečjim kanalom Happy. Nakon nekoliko godina deljenja frekvencije, vlasništvo kanala Košava kupuje kanal Happy, te se od 27. septembra 2010. godine prikazuje pod imenom Happy, dok dečji kanal menja ime u Happy Kids do 2017. godine, kada je ugašen.

Posle 2006, kada je Radio Košava prestao sa radom, preduzeće se fokusiralo na rad televizije. Predstavlja jedan od najstarijih srpskih televizijskih kanala. Happy je takođe poznat pod imenom „Srećna televizija” što označava prevod sa engleskog jezika. Happy u okviru svog vlasništva poseduje više opremljenih studija kao i više pretplatničkih kanala.

Happy TV

Happy TV
Happy TV