Reviews

98 %

User Score

2 ratings
Rate This

Descriptions:

CMC TV Uživo

CMC TVjedina nacionalna glazbena televizija postoji već deset godina.

Prvog dana lipnja 2005. godine na televizijskim ekranima pojavio se novi, isključivo glazbeni kanal koji od tada emitira glazbu i glazbene sadržaje 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini. Vrlo brzo nakon osnutka, vrijednost i značaj CMC TV-a prepoznala je i struka. Već 2006., između više od 100 kanala, CMC TV osvaja međunarodnu nagradu Hot bird TV Awards kao drugi najbolji europski satelitski glazbeni program.

Za CMC TV velika je prekretnica bila 28. ožujka 2011. kada postajemo jedina nacionalna glazbena televizija.

Vjerojatno ne postoji glazbeno ime s ovih prostora koje se nije našlo ispred naših kamera. U nastojanju da svakodnevno pružimo što svježiji glazbeni sadržaj, tisuće spotova premijerno su emitirani upravo na programu CMC TV-a.

S idejom ‘glazba i glazbenici’, tijekom ovih smo godina predstavljali ne samo izvođače, već i sve ostale koji sudjeluju u procesu stvaranja glazbe. U suradnji s relevantnim glazbenim udrugama i institucijama predstavljali smo autore tekstova, glazbe i aranžmana.

Osim glazbenih spotova, našim gledateljima svakodnevno donosimo vijesti iz svijeta domaće i strane glazbe, te emisije Cafe, Portret, Backstage, Maldoror Metal Box, CMC Top 30 – nacionalna top lista, Top 40 domaćih, TOP 40 stranih, a bez prestanka radimo na osmišljavanju novih zanimljivih sadržaja.

Cilj CMC TV-a je ne samo informirati o hrvatskoj glazbenoj kulturi i događanjima na hrvatskoj glazbenoj sceni, već pridonijeti i njezinoj afirmaciji, te stvarati poticajnu atmosferu za njezin kreativan razvoj.
Svakodnevno pružajući priliku mladim izvođačima da ih se vidi i čuje, te da pronađu svoj put do publike, nismo zaboravili ni one koji su vrijedna glazbena djela stvarali u vremenima kada su video spotovi bili rijetkost. Kroz projekt Vinyl ploča emitiramo i stare pjesme bez spotova, nastojeći ugoditi glazbenom ukusu svih naraštaja.

CMC TV pokretač je i revijalnog festivala hrvatske glazbe – CMC festivala koji već sedam godina uživa status jednog od najvažnijih glazbenih događaja u godini.

CMC TV Uživo

CMC TV
CMC TV